Thu. Sep 19th, 2024

Wout van Aert vervoegt vandaag zijn ploegmaat Jonas Vingegaard in Tignes, een skistation in de Franse Alpen op meer dan tweeduizend meter hoogte.

Jonas Vingegaard vertoeft al een week in Tignes, voor Van Aert en ook voor Christophe Laporte begint vandaag een hoogtestage van drie weken. Het is voor de drie Visma-speerpunten de laatste rechte lijn naar de Tour. Als ze de Tour halen.

Van Aert, Vingegaard en Laporte hopen in Tignes de vorm te vinden voor de Tour de France. Een beslissing daarover is nog niet genomen. Dat zal ten vroegste over twee weken gebeuren. Dan zullen de drie renners ook al een week hebben getraind met de renners die nu het Critérium du Dauphiné rijden en die volgende week naar Tignes doorreizen.

Visma-Lease a Bike verzamelt in Tignes de hele Dauphiné-ploeg (Kuss, Benoot, Bouwman, Jorgenson, Kruiswijk, Lemmen, Van Baarle). Met Van Aert, Vingegaard en Laporte erbij komen ze in Tignes aan tien renners, waaruit de Tour-selectie zal worden gekozen.

“We zullen kijken haar het niveau van elke renner”, zegt ploegleider Frans Maassen, die eraan toevoegt dat het voor Van Aert (crash in Dwars door Vlaanderen) en voor Vingegaard (crash in de Ronde van het Baskenland) een heel lange weg terug is.

Van Aert reed vorige week de Tour of Norway. Hij moest in rit één en twee lossen bergop, maar sprintte in rit drie (vierde) en rit vier (derde) twee keer voor de ritzege.

Maassen: “Het was niet iets voor Van Aert, dat hij op het einde van de eerste en tweede etappe moest afhaken bergop. Maar dan nam hij op dag drie en vier deel aan de massasprint. En de slotrit had hij eigenlijk moeten winnen. Misschien kwam de Ronde van Noorwegen iets te vroeg voor hem. Maar het is wel Wout van Aert. Hij herstelde snel en iedere dag ging het beter. Hij had een goed gevoel na Noorwegen. Maar er is natuurlijk wel nog veel werk aan de winkel.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *