Thu. Sep 19th, 2024

Van pop tot goud? Vandaag wordt op de wielerpiste van Zolder een perfecte kopie van Wout van Aert (29) gemaakt. In maart volgt ook Remco Evenepoel (24). Doel? Beide medaille-kandidaten tijdens de Spelen van Parijs over het snelst mogelijke tijdritpak laten beschikken.

Hun wegseizoen moet nog beginnen, maar zaterdag 27 juli staat al een tijd in het rood in de agenda van Remco Evenepoel en Wout van Aert. De dag van de olympische tijdrit in Parijs.

Zowel Evenepoel – huidig wereldkampioen tegen de klok – als Van Aert – tweevoudig vicewereldkampioen – zijn kanshebber op de titel en eremetaal. Medaillekansen, die ons land graag wil verzilveren.

Koken kost geld. Zeker in de ultra technische discipline van het tijdrijden, waar aerodynamische pakken een van de domeinen is die kunnen zorgen voor tijdswinst of -verlies.

Evenepoel (Soudal Quick-Step) rijdt tijdens het seizoen in een op maat gemaakt tijdritpak van het Italiaanse Castelli – mede gefinetuned door Specialized.

Van Aert (Visma-Lease a Bike) rijdt zijn tijdritten in een op maat gemaakt tijdritpak van het Nederlandse AGU.

Beide merken beweren het snelste tijdritpak te hebben. Op een WK en/of de Spelen rijden Van Aert en Evenepoel echter niet voor hun merkenploeg, maar voor België en dus in een tijdritpak van Belgian Cycling. Onze renners mogen wat dat betreft niet klagen. Belgian Cycling heeft een partnership met Bioracer, ook een autoriteit. Tony Martin won destijds vier wereldtitels in een tijdritpak van Bioracer. Tot vorig jaar was Bioracer kledijsponsor van Ineos-Grenadiers. In hun tijdritpak was tweevoudig wereldkampioen Filippo Ganna nog steeds succesvol.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *