Thu. Sep 19th, 2024

De Ronde van Zwitserland heeft er een trekpleister bij. Remco Evenepoel (23) hervat er vanaf volgende week zondag de competitie na zijn corona-opgave in de Giro. “Het was een uitdaging om het pad voor het vervolg van het seizoen uit te stippelen, maar ik denk dat Zwitserland de perfecte start is.”

Het programma van Remco Evenepoel krijgt vorm. In de Giro moest de wereldkampioen na een dikke week koers en met het roze om de schouders de strijd staken na een positieve coronatest, waarna al snel gespeculeerd werd over een mogelijke Tour-deelname. Die speculaties drukte teammanager Patrick Lefevere evenwel snel de kop in – Soudal-Quick.Step wilde geen overhaaste koerswijziging doorvoeren.

De Baloise Belgium Tour kwam in beeld als mogelijk decor voor een terugkeer in competitie, maar Evenepoel en zijn ploeg kiezen dus voor de Ronde van Zwitserland, die volgende week zondag (11 juni) van start gaat. Na vorig jaar wordt het Evenepoels tweede deelname aan de Zwitserse rittenkoers. Hij zal er onder meer Wout van Aert tegen het lijf lopen. Met twee individuele tijdritten is het parcours spek naar zijn bek.

“Het was een uitdaging om het pad voor het vervolg van het seizoen uit te stippelen”, zegt Evenepoel in een persbericht van Soudal-Quick.Step. “Iedereen weet dat de Giro mijn hoofddoel was en dat het heel jammer is wat er gebeurd is, dus was het belangrijk om een goed plan op te maken. Ik denk dat Zwitserland de perfecte start is. Het is een koers waar ik goede herinneringen aan heb na mijn zege in de tijdrit vorig jaar.”

Na Zwitserland gaat de focus naar het BK tijdrijden en op de weg, gevolgd door een hoogtestage van twee weken in het Italiaanse Val di Fassa. “Ik heb daar al eerder getraind en heb er toen echt van genoten, vooral van het mooie landschap. Dat maakt het een geweldige plek om me voor te bereiden op het WK.”

De keuze voor Zwitserland heeft wel als gevolg dat de R.EV Ride, een fietsevenement voor zijn fans, wordt uitgesteld van 10 juni naar 1 juli, op de dag van de start van de Ronde van Frankrijk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *