Thu. Sep 19th, 2024

Drie titels op rij, en toch een ganse make-over. Maak kennis met het nieuwe Club – aangepast aan de noden van de Champions League.

29 augustus 2021, de Ghelamco Arena. Club Brugge krijgt een pandoering van jewelste, de landskampioen verliest met 6-1 van AA Gent. Een reality check – achteraf gebleken hét signaal om door te selecteren, ondanks twee landstitels op rij.

Met Ruud Vormer als eerste slachtoffer – half september wordt de aanvoerder tegen PSG voor het eerst aan de kant geschoven. En Hendry en Balanta voorlopig als laatsten – eind juli werd Eupen hun Waterloo. Eén jaar na PSG thuis houdt Club met Mignolet, Mata en Vanaken drie vaste basisspelers van destijds over. De enigen die onder geen beding mochten vertrekken. Boyata is eigenlijk gehaald om ook Mechele te vervangen, maar neemt voorlopig wellicht de plek van de geblesseerde Mata in. Met Balanta, Hendry en Vormer word je kampioen in de Jupiler Pro League, maar daar neemt blauw-zwart hoe langer hoe minder genoegen mee. Stilstaan is achteruitgaan. Bij Club is elke landstitel sinds 2016 hét sein om nog harder te gaan. De lat steeds hoger gelegd, zo ook bij de invulling van de spelerskern. Vijfjes en zesjes aan de kant geschoven, veelal zeventjes of beter in hun plaats.

Of wat dacht u van de inbreng van Skov Olsen, Buchanan, Jutglà, Yaremchuk, Onyedika en Nielsen? De piepjonge Meijer, Nusa en Sylla of Rode Duivel Boyata. Odoi als versterking in de breedte. Elf nieuwe namen die blauw-zwart naar een nog hoger niveau moeten tillen, de laatste negen maanden stelselmatig ingepast. Club consolideerde met een handvol spelers, verder werd de kampioenenploeg rondom hen helemaal opgefrist. Niet rouwig om de verkoop van de mentaal broze Nsoki. Terwijl het vertrek van Charles De Ketelaere in Brugge nooit een excuus zal zijn. Ter vergelijking: Ajax hield na vier opeenvolgende titels met Pasveer, Timber, Blind, Alvarez, Berghuis en Tadic zes basisspelers over. Bayern München met Neuer, Upamecano, Pavard, Davies, Kimmich, Sané en Müller zelfs zeven. Club onderging een complete make-over, de lat nog maar eens hoger gelegd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *