Thu. Sep 19th, 2024

Antwerp heeft Club Brugge met 2-1 verslagen. Blauw-zwart leek na een doelpunt van De Cuyper het laken naar zich toe te trekken, maar in de slotfase ging de ‘Great Old’ toch nog met de drie punten lopen. Het waren invallers Corbanie en Ondrejka die raak troffen.

Club Brugge schoot uitstekend uit de startblokken. Na zes minuten spelen, schilderde De Cuyper een hoekschop op het hoofd van Meijer. De linkervleugelverdediger deed alles goed, maar Janssen haalde zijn kopbal van de lijn. Antwerp had het enorm lastig in de openingsfase, maar knokte zich geleidelijk aan in de wedstrijd.

Op slag van rust draaide Ilenikhena geweldig weg van Spileers. Hij kon alleen op Mignolet af, maar Mechele keerde nog terug en dat bracht het goudhaantje van Antwerp aan het twijfelen. Uiteindelijk duwde Mignolet zijn poging over de dwarsligger. Na een flauwe eerste helft was 0-0 een logische ruststand.

Ook na de koffie startte blauw-zwart verschroeiend. Het was opnieuw Meijer die kon koppen, maar van dichtbij knikte hij over de kooi van Butez. Een kleine tiental minuten later was het wél raak voor de West-Vlamingen. Butez had een prima parade in huis op een schot van Skov Olsen, maar hij duwde het leer in de voeten van De Cuyper en die twijfelde niet.

Antwerp had nog een slotoffensief in huis en werd daarvoor ook beloond. Invaller Corbanie jaste het leer héérlijk voorbij Mignolet in doel. Wat niemand nog verwachtte, gebeurde nog. Ondrejka – eveneens van de bank gekomen – krulde een vrije trap tegen de netten. Drie gouden punten voor Antwerp en een domper van jewelste voor Club. Nog dit: Vanaken kreeg na de wedstrijd rood, omdat hij verhaal ging halen bij scheidsrechter Vergoote.