Thu. Sep 19th, 2024

Remco Evenepoel (23) heeft zijn Instagram-volgers vandaag meegenomen op een lange trainingsrit van 200 kilometer in de Ardennen. De wereldkampioen stopte onderweg om zich van wat kleren te ontdoen en… koffiekoeken te kopen.

‘t Is eens wat anders, een wereldkampioen die zijn volgers virtueel laat meelopen tijdens een trainingsdag. Remco Evenepoel trok er vandaag op uit in de Ardennen voor een tocht van meer dan 200 kilometer. “Een uithoudingstraining om mezelf voor te bereiden op mijn volgende doelen en in een zo goed mogelijke vorm te raken”, legt hij uit. “Let’s go!”

Evenepoel vertrekt vanuit La Gleize en houdt een eerste keer halt op de top van La Redoute. “We zijn zo’n 40 kilometer onderweg, op de top van mijn favoriete beklimming – misschien wel in de hele wereld. Ik viel hier al twee keer aan in Luik-Bastenaken-Luik, met telkens een zege als resultaat. Mooie herinneringen.”

Halfweg volgt een nieuwe stop – eentje waarbij Evenepoel zowaar uit de kleren gaat. “Het wordt een beetje warmer. Het is nu rond twintig graden, vanmorgen was het zo’n tien graden. Ik doe nu mijn normaal truitje aan, anders ga ik te veel zweten.”

“Tijdens een lange rit is het telkens traditie om in Stavelot te stoppen voor éclairs en rijsttaartjes”, zegt Evenepoel vervolgens met een doos patisserieën in de hand. “Ze zijn niet allemaal voor mij, hoor.” Wellicht kon er ook voor David Geeroms een gebakje af. De vaste verzorger van Evenepoel volgde de wereldkampioen een hele dag met de auto.

Evenepoel fietste uiteindelijk 231,38 kilometer, goed voor meer dan 4.000 hoogtemeters. Hij zat meer dan zeven uur op de fiets. Een stevige training met oog op zijn comeback in competitie: de Ronde van Zwitserland. Die begint komende zondag met een individuele tijdrit. Werpen de éclairs dan meteen hun vruchten af?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *