Sat. Apr 5th, 2025

De afgekeurde strafschop van Atlético-speler Julian Alvarez blijft beroeren. Bij Atlético voelden ze zich onrecht aangedaan, Thibaut Courtois en co waren dan weer zeker van hun stuk. Maar de beelden die de UEFA zopas de wereld instuurde, nemen alle twijfels weg.

Thibaut Courtois klonk na afloop gedecideerd voor de televisiecamera’s: ““Je ziet ‘m uitglijden en daardoor de bal twee keer raken. En dat mag niet. Bad luck, maar dat zijn de regels. Het ging snel, maar ik voelde meteen dat er iets raar aan de hand was. We hebben het onmiddellijk aan de scheids gezegd en hij bevestigde dat het een ‘double touch’ was.”

En ook zijn ploegmaat Kylian Mbappé leek tijdens de strafschoppenreeks meteen te zien dat Alvarez de bal met beide voeten geraakt zou hebben. Op X zijn beelden opgedoken van Mbappé die vlak na de penalty zegt: “Two touches. Twee keer aangeraakt”, waarop de spelers van Real richting vierde scheidsrechter aan de middencirkel stappen en verhaal gaan halen.

Enkele tientallen seconden later zou scheidsrechter Szymon Marciniak, op aangeven van de VAR, de penalty uiteindelijk afkeuren.

Opvallend: Marciniak was al eens de scheidsrechter tijdens een vorig, gelijkaardig penaltygeval, meer bepaald tijdens de WK-finale van 2022. Toen was er heel wat te doen om de strafschop waarmee Lionel Messi Argentinië op een 1-0-voorsprong trapte tegen Frankrijk. Uit de beelden leek het alsof Messi de bal met beide voeten raakte, maar toen werd het doelpunt wél goedgekeurd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *