Thu. Sep 19th, 2024

Met Radja Nainggolan (36) is het nooit saai. In de podcast Gurulandia sprak de voormalige Rode Duivel openhartig over voetbal, de nationale ploeg en het leven in Italië. De middenvelder legde uit waarom het op grote toernooien nooit boterde bij België. “Iedereen wou de protagonist zijn.”

De charismatische middenvelder zit zonder club sinds zijn contract bij het Indonesische Bhayangkara FC afliep. Nainggolan kan zich dus gemakkelijk vrijmaken en daar profiteerde de Italiaanse podcast Gurulandia optimaal van. Ze konden de Antwerpenaar overtuigen om plaats te nemen in hun studio, en ook de Rode Duivels kwamen aan bod.

De zogenaamde ‘Gouden Generatie’ bestaat volgens Nainggolan uit te veel diva’s, en dat is waarom al dat talent er op grote toernooien zelden helemaal uit kwam. “Vergelijk het met PSG, waar je destijds Messi, Neymar en Mbappé had zitten. Wij hadden Lukaku, Hazard, De Bruyne, Courtois… Iedereen wou de protagonist zijn, de belangrijkste speler. En dat werkt niet. Zet al die spelers samen, en je hebt teveel hoofdrolspelers. Te veel diva’s.”

De intussen 36-jarige middenvelder haalde 30 caps voor ons land, maar met Roberto Martínez boterde het niet meer en dus verdween Nainggolan uit de nationale ploeg.

Verder sprak hij onder meer openlijk over zijn band met oud-ploeggenoot Marcelo Brozovic. “In de nachtclub was Marcelo de sterkste”, lacht Nainggolan. “Het ging er soms zo stevig aan toe, dat we elkaar op het einde van de avond niet meer herkenden.”

Nainggolan kwam in de podcast eveneens terug op de veelbesproken jaarwisseling van 2017 naar 2018. Zijn toenmalige werkgever, AS Roma, kon niet lachen met de beelden van een rokende en drinkende Nainggolan. “Het was mijn eerste oudejaarsavond thuis en het was de ergste van allemaal. Ik besloot om binnen te blijven en wat er was gebeurd, kon ik nu eenmaal niet meer terugdraaien. Toen ik wakker werd om 9 uur was het kwaad al geschied.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *