Thu. Sep 19th, 2024

De Belgische aflossingsploeg is op het EK wielrennen in Limburg als derde (op zes landen) geëindigd in de mixed relay voor eliterenners. De titel ging na 52,3 km tussen Heusden-Zolder en Hasselt naar Italië. Voor ons land is het de vierde medaille op dit EK.

Mattia Cattaneo, Elena Cecchini, Vittoria, Guazzini, Mirco Maestri, Gaia Masetti en Edoardo Affini werkten de 52,3 kilometer af in 1u01:43, goed voor een gemiddelde van bijna 51 kilometer per uur. Het zilver ging op zeventien seconden naar Duitsland. Voor België snelden Edward Theuns, Noah Vandenbranden en Victor Vercouillie bij de mannen, en Alana Castrique, Marion Norbert Riberolle en Jesse Vandenbulcke bij de vrouwen in 1u03:16 naar brons, op 1 minuut en 33 seconden van de winnaars.

Op het EK van vorig jaar in het Nederlandse Drenthe werd België zevende. Frankrijk won toen voor Italië en Duitsland. Eerder op de dag eindigden de Belgische junioren in de mixed relay als vierde. Daar kaapte Nederland het goud weg. Oranje deed niet mee bij de elite.

Op de eerste dag van de Europese kampioenschappen was België woensdag in de individuele tijdritten meteen goed voor drie medailles: goud voor Lotte Kopecky (vrouwen elite) en Alec Segaert (mannen beloften), en zilver voor Jasper Schoofs (jongens junioren).

Morgen staan op de Europese kampioenschappen de eerste wegritten op het programma. Het is dan de beurt aan de U23. Zaterdag koersen de junioren jongens en de elite vrouwen, zondag komen de junioren vrouwen in actie en volgt de apotheose met de elite mannen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *