Thu. Sep 19th, 2024

Lotte Kopecky (28) heeft haar favorietenstatus waargemaakt op het EK tijdrijden in Limburg. Voor de wereldkampioene op de weg is het haar eerste grote titel in het werk tegen de klok. De Nederlandse Ellen van Dijk en de Oostenrijkse Christina Schweinberger mochten mee op het podium.

Zonder olympisch kampioene Grace Brown, wereldkampioene Chloë Dygert, titelverdedigster Marlen Reusser, vice-olympisch kampioene Anna Henderson en manusje-van-alles Elisa Longo Borghini keek iedereen in de richting van Lotte Kopecky.

Na tien kilometer zette onze landgenote de snelste tussentijd neer. Ze was vier seconden sneller dan medefavoriete Ellen van Dijk en ook Christina Schweinberger beet haar tanden stuk op de tijd van Kopecky.

Aan het tweede tussenpunt diepte de wereldkampioene op de weg haar voorsprong op Van Dijk uit tot vijftien seconden. Kopecky stoomde door en had aan de finish een bonus van maar liefst 43 seconden. Een prestatie om u tegen te zetten. Aan de wegrit neemt Kopecky niet deel. Ze hoopt namelijk op het WK in Zürich haar weredltitel te verlengen. Een week later neemt Kopecky ook deel aan het WK gravel in Vlaanderen (Halle/Leuven). Het WK baan, van 16 tot 20 oktober in Kopenhagen, staat voorlopig verrassend ‘on hold’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *