Thu. Sep 19th, 2024

De scherpe uithaal van Kevin De Bruyne (33) zindert na. Ook in de VTM-studio. Vanwaar die plotse uithaal? En nog belangrijker: komt dit nog goed tussen ‘KDB’ en de Rode Duivels, die nu weer elk hun eigen weg gaan? “Dat is niet goed. Want daardoor zal deze situatie blijven sudderen.”

Het waren stévige woorden van Kevin De Bruyne aan de VTM-microfoon van Gilles De Bilde, meteen na de nederlaag tegen Frankrijk. Tel daarbij de opvallende beelden van z’n gesprekje met Frank Vercauteren – waar hij schijnbaar meermaals “Ik stop!” zei – en u weet: dit zal wel nog even nazinderen.

“Ik vind dat hij heel ver gaat”, zegt Marc Degryse. “Je zag in de tweede helft dat het hem stoorde hoe de ploeg speelde. Kevin spreekt in het interview over een gebrek aan drive en inzet. En hij heeft een punt. Als er een tekort is aan kwaliteit moet je tenminste tonen dat je wíl. Maar hij moet ook begrijpen dat zijn ploegmaats op hun limiet zitten. De Bruyne moet eigenlijk zijn collega’s verdedigen. Maar dat heeft hij nu allesbehalve gedaan.”

Een mening waar Toby Alderweireld, die als exclusieve analist debuteerde in ‘Deviltime’, zich in kan vinden. Alderweireld heeft 127 caps en kent ‘KDB’ en de andere Duivels door en door. “Het is een moeilijke kwestie, maar als kapitein zou ik mijn team altijd proberen te verdedigen. Ja, in de kleedkamer kan het wel eens kletsen. Maar wat nu is gebeurd… dat zullen de andere Duivels zeker lastig vinden. Want uiteindelijk moet je als één geheel uit deze situatie komen. En door het interview dat Kevin gegeven heeft, wordt dit toch een stukje lastiger.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *