Tue. Sep 17th, 2024

Paul Magnier (20) heeft opnieuw raak geschoten in de Tour of Britain. De pion van Soudal Quick-Step won met overmacht de vierde etappe. Remco Evenepoel en Julian Alaphilippe, ploeggenoten van de jonge Fransman, speelden een belangrijke rol in de finale.

Na het dipje van gisteren hoopte Evenepoel vandaag op een betere dag. “Het is een behoorlijk vlakke etappe, en kort ook. Dus 9 op de 10 kansen wordt het een sprint vandaag”, klonk het voor de start bij de dubbele olympische kampioen. Zijn woorden kwamen uit. Het was dankzij Evenepoel én Alaphilippe dat er kon gesprint worden in Newark-on-Trent. Ze smoorden elke gevaarlijke aanval in de kiem.

Net als in de openingsetappe stond er geen maat op Paul Maginer. Hij rondde het voorbereidend werk van Evenepoel en Alpahilippe prima af. Voor de neoprof is het al zijn vierde zege van het seizoen. Ethan Vernon werd tweede, Erlend Blikra derde. Stephen Williams blijft leider. Morgen zijn de snelle mannen meer dan waarschijnlijk opnieuw aan zet. Maakt Magnier zijn hattrick vol?

Remco Evenepoel trapte het laatste deel van zijn seizoen af in Kelso, een klein dorpje in Schotland dicht bij de Engelse grens. Daar pakte zijn ploegmaat Paul Magnier de zege na een goeie voorbereiding door Evenepoel en Alaphilippe. In etappe twee waren het weer Evenepoel en Alaphilippe die zich moeiden voorin, maar dan bleek Williams te sterk.

Evenepoel gaf vooraf al aan dat het klassement zal bepaald worden in de eerste drie etappes. Maar in de derde etappe moest hij op dik 20 kilometer van de meet de rol lossen. Williams pakte opnieuw de dagzege en de eindzege lijkt weg voor Evenepoel, want er staat geen tijdrit gepland. De olympisch kampioen was na zijn mindere dag opnieuw van goudwaarde voor de ploeg. Hij hielp zijn ploeggenoot Magnier naar zijn tweede etappezege.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *