Tue. Sep 17th, 2024

Alle Belgische ploegen die in de Europa League en Conference League actief zijn, moesten gisteren voor middernacht hun spelerslijsten indienen bij UEFA. Bij Anderlecht is er wel plek voor Flips, maar niet voor Diawara. Bij Union vallen Terho, Lazare en Lapoussin naast de Europese kern.

Anderlecht heeft z’n spelerslijst ingediend bij de UEFA voor de Europa League. Uiteraard zijn alle nieuwkomers tijdig ingeschreven en zijn ze dus Europees speelgerechtigd. Dat gaat om Thomas Foket, Jan-Carlo Simic, Zanka, Augustinsson, Dendoncker en de laatste nieuwkomer Samuel Edozie. Ook Thorgan Hazard is opgenomen in de lijst, de 31-jarige flankaanvaller staat nog tot het einde van dit jaar aan de kant met een kruisbandblessure. Eind januari speelt Anderlecht nog twee van z’n acht wedstrijden, tegen Viktoria Pilsen en Hoffenheim.

De meest opvallende naam op de Europese lijst is die van Alexis Flips. De 24-jarige Fransman traint al een tijdje mee met de B-kern, maar komt dus wel in aanmerking om Europese wedstrijden te spelen voor Anderlecht. Zijn lotgenoot in de B-kern, Amadou Diawara staat niet op de Europese lijst. Het is niet uitgesloten dat Anderlecht in de komende weken nog een oplossing vindt voor beide spelers, zo is bijvoorbeeld de transfermarkt in Turkije nog open tot 13 september.

Bij Union zijn Casper Terho en Lazare opvallende afwezigen op de Europese lijst. Ook Promise David, Guillaume François, Dennis Eckert en Loïc Lapoussin staan er niet bij. Dat die laatste niet opgenomen is, is geen verrassing want hij traint al sinds begin juli mee met de B-kern.Bij AA Gent en Cercle Brugge staan al verwachte namen op de Europese spelerslijst, ook Kevin Denkey

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *