Tue. Sep 17th, 2024

De knie van Wout van Aert (29) na zijn valpartij in de Vuelta is gisteren gehecht. Dat vertelt Grischa Niermann, ploegleider bij Visma-Lease a Bike, aan VTM NIEUWS. Van Aert gaat vandaag naar huis van zodra hij wordt ontslagen in het ziekenhuis van Santander. Niermann: “Geen breuken is heel goed nieuws, maar het blijft een zware blessure. Het duurde lang om de knie schoon te krijgen.”

“We hebben al betere dagen gekend”, zucht ook ploegleider Grischa Niermann. “We moeten verder vechten zonder Wout. ‘De Tour wacht op niemand’ is het gezegde, maar de Vuelta blijkbaar ook niet. Ik heb Wout nog gesproken. Ik wou naar hem toe gaan, maar hij mocht nog geen bezoek ontvangen. Dat kon dus helaas niet. Gezien de omstandigheden gaat het goed, hij vliegt zo naar huis.”

Van Aert houdt volgens de eerste onderzoeken geen breuken over aan zijn val. “Als ik de dokters mag geloven, is het heel goed nieuws dat er geen breuken zijn. Er moeten wel nog verdere onderzoeken in Herentals volgen, maar dat zou heel goed nieuws zijn. Het blijft wel een zware blessure, met hechtingen in zijn knie. Er was veel tijd nodig om de wonde schoon te maken.”

Maar hoe lang Van Aert dan aan de kant staat, dat is speculeren. “Dat moet je aan de dokters vragen. Het WK? Dat weet ik niet. Het hangt er vanaf hoelang hij rust moet pakken. Het komt wel allemaal heel snel hé.”

Niermann gaf toe dat Van Aert mentaal diep zat na de zoveelste valpartij, die hem zijn Vuelta kost. “Hij was down, wat heel erg te begrijpen is. Het is heel erg jammer voor hem. Hij was in geweldige vorm in deze Vuelta en kon misschien nog één of twee ritzeges pakken, met de groene en de bollentrui. Dan nog het EK, het WK… Dat ziet er op dit moment allemaal niet te best uit.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *