Tue. Sep 17th, 2024

De keuze van Steven Bergwijn om Ajax te verruilen voor Al-Ittihad in Saoedi-Arabië gaat grote gevolgen hebben voor zijn interlandcarrière. Volgens bondscoach Ronald Koeman verraadt het weinig sportieve ambitie en hoeft hij niet meer te rekenen op een uitnodiging voor het Nederlands elftal. “Het boek is in principe dicht”, zo maakte Koeman dinsdag duidelijk op een persconferentie.

“Ik vind dat wanneer je 26 bent, de ambitie sportief moet zijn en niet financieel. Hij had ook bij Ajax kunnen blijven, dat is toch ook niet slecht? En volgens mij betalen ze daar ook best oké. Maar goed, iedereen staat daar anders in en het is zijn keuze. Die had ik persoonlijk niet gemaakt.”

Of Bergwijn voordat hij zijn handtekening zette nog contact heeft opgenomen met Koeman? “Nee”, zo maakt de bondscoach duidelijk. “Ik denk dat hij wel wist wat ik zou hebben gezegd.”

De situatie van Bergwijn is volgens Koeman niet te vergelijken met die van Georginio Wijnaldum, die ook in Saoedi-Arabië voetbalt, maar wel werd uitgenodigd voor het afgelopen EK. “Hij had problemen bij Paris Saint-Germain en dit was voor hem toen de enige mogelijkheid om nog aan spelen toe te komen. Daarnaast is er een verschil in leeftijd”, verwijst hij naar de 33-jarige middenvelder.

Bergwijn maakte maandagavond vlak voor het verstrijken van de transferdeadline bekend zijn carrière voort te zetten bij Al-Ittihad. Hij was door Koeman al niet opgeroepen voor de komende Nations League-wedstrijden tegen Bosnië-Herzegovina (zaterdag) en Duitsland (dinsdag 10 september). Op het afgelopen EK maakte de aanvaller wel deel uit van de selectie. Hij kwam in actie in de wedstrijden tegen Roemenië (achtste finale) en Turkije (kwartfinale).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *