Tue. Sep 17th, 2024

In de Bundesliga won Leipzig op bezoek bij landskampioen Leverkusen ook zijn tweede wedstrijd van het seizoen. Loïs Openda was met twee beslissende treffers de held van de avond in de 2-3-overwinning. Arthur Vermeeren kreeg dan weer zijn eerste speelminuten vlak voor affluiten.

In de tweede speelronde van de Bundesliga gingen Openda en co op bezoek bij Leverkusen. Kon de Belgische spits tegen de landskampioen voor het eerst dit seizoen tot scoren komen? En gunde coach Marco Rose onze landgenoot Arthur Vermeeren zijn eerste speelminuten?

De match brak pas volledig open op het einde van de eerste helft. Op slechts zeven minuten tijd schoten Frimpong en Grimaldo de thuisploeg naar een 2-0-voorsprong. In de zevende van acht minuten extra tijd milderde Kampl nog tot 2-1.

In de tweede helft ontpopte Openda zich tot de ster van de avond. Eerst knalde hij overhoeks de 2-2 tegen de touwen. Tien minuten voor tijd maakte hij de winning goal door van net buiten de zestien uit te halen. Het harde schot schoof door de benen van zijn directe tegenstander Tapsoba en liet doelman Kovar geen kans. Openda maakte zo een einde aan een reeks van 35 wedstrijden zonder nederlaag voor Leverkusen.

Vlak voor het ingaan van de extra tijd mocht ook Arthur Vermeeren voor het eerst zijn opwachting maken.