Tue. Sep 17th, 2024

Een serenade aan het balkon heeft Romelu Lukaku (31) al gekregen: viva Lukaku. De echte ‘follia’ moet nog beginnen, maar hij heeft al een voorsmaakje gekregen. Een dag voor het sluiten van de markt heeft de Rode Duivel zijn transfer naar Napoli beet. De komende drie jaar gaat hij 8 miljoen euro netto verdienen in Zuid-Italië. Omdat hij voor coach Antonio Conte een garantie op goals is.

Transfers doen iets met voetbalgekke Italianen. Nog meer met zijn obsessieve sportmedia die overal opduikt. Na een vierde transfer naar Italië – een transfer en een huurperiode aan Inter, en een verhuur aan Roma – kent Lukaku ondertussen de ingrediënten.

Op Zaventem schermde een paraplu hem gisteren nog af, alvorens hij op een privéjet stapte. In Rome hoefde hij zich niet meer te verstoppen. De chaos aan de luchthaven en aan de Villa Stuart het hospitaal waar hij medisch binnenste buiten werd gekeerd, was de chaos zoals hij die bij eerdere transfers meemaakte.

Lukaku poseerde voor foto’s en reikte een helpende hand, toen twee oudere perslui omver tuimelden in het gedrum om toch maar een beeld te pakken te krijgen van hem. Een goedlachse reus scoorde meteen punten. ’S Avonds kreeg hij een serenade op een hotelbalkon. Viva Lukaku.

Donderdag verscheen Lukaku op training. Zijn trainer heeft er lang genoeg op gewacht, lang genoeg over gezaagd, lang genoeg op aangedrongen.

Antonio Conte heeft eindelijk de spits die hij half juli al in Napels had gewild. De bewegingen van de markt beslisten er anders over. Chelsea hield lang vast aan 45 miljoen, de transferwaarde die Lukaku nog in de boekhouding vertegenwoordigde.

Uiteindelijk plukt Napoli onze landgenoot weg met een flinke korting: een transferbedrag van 30 miljoen euro plus 30 procent bij een eventuele doorverkoop. Zelf zal ‘Big Rom’ er 8 miljoen euro netto per jaar verdienen tot 2027, zonder prestatiegerichte bonussen. Gezien zijn conditie excellent is, kan hij zaterdag al debuteren tegen Parma.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *