Tue. Sep 17th, 2024

Ritzege nummer drie is een feit voor Wout van Aert in deze Vuelta. Eentje met een extra fijne toets, want Van Aert werd aan de finish opgewacht door vrouw Sarah en zoontjes Georges (3) en Jerome (1). “Dat maakt het extra speciaal.” Van Aert nam zijn twee kinderen ook mee op het podium om zijn etappewinst te vieren.

Vertederende beelden waren het, vlak na de finish. Wout van Aert viel meteen na overschrijden van de meet in Baiona in de armen van zijn gezin. Vrouw Sarah en zoontjes Georges en Jerome waren naar Spanje afgereisd en maakte de zege van Van Aert dus vanop de eerste rij mee. Al voor de start stal oudste zoon Georges de show door mee de fiets van papa Wout in orde te maken. “Het gebeurt niet vaak dat ik win wanneer ze erbij zijn. Dat maakt deze zege dus extra speciaal”, zei Van Aert in het flashinterview.

Georges kon zijn geluk alvast niet op en was de eerste om Van Aert te feliciteren. De handjes gingen vol enthousiasme de lucht in. Georges volgde zijn papa ook tot bij zijn cooling down, waar hij zijn eerste interviews gaf. Na afloop mochten Georges en Jerome zelfs mee het podium op. Van een geslaagde familiedag gesproken.

Van deze derde ritzege had Van Aert overigens echt een doel gemaakt, zo zei hij ook. “Het was absoluut mijn bedoeling om in de vlucht te zitten, maar op de eerste klim had ik het wel heel moeilijk. Ik had het bijna zelfs opgegeven, maar vlak voor de top heb ik nog een keer alles gegeven. Daarna hebben we met de vluchtersgroep nog zo’n 50 kilometer moeten vechten voor een goede kloof. Die wedstrijdontwikkeling heeft ervoor gezorgd dat de betere klimmers minder frisse benen hadden dan ik. Zo heb ik dan kunnen winnen.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *