Thu. Sep 19th, 2024

Volgens onze informatie wil bondscoach Sven Vanthourenhout maar liefst vier topsprinters meenemen naar het EK wielrennen.

Bondscoach Sven Vanthourenhout geeft morgenmiddag zijn achtkoppige selectie vrij voor het EK in Limburg. In de wegrit op zondag 15 september liggen weliswaar acht kasseistroken en zes hellingen, maar omdat de laatste kasseistrook al op veertig kilometer van de streep ligt, is de kans op een massasprint groot. Nederland stelt Olav Kooij op, Denemarken mikt op Mads Pedersen en Italië rekent op Jonathan Milan.

Volgens onze informatie wil Vanthourenhout hen bekampen met maar liefst vier topsprinters. Tim Merlier – de nummer drie van het EK in München 2022 – en thuisrijder Jasper Philipsen lijken de twee A-sprinters te worden. Merlier (Soudal Quick-Step) won deze maand nog in de Ronde van Polen en is deze week actief in de RENEWI Tour. Dat laatste geldt ook voor Philipsen (Alpecin-Deceuninck) die terugkeert van een hoogtestage in Livigno.

Het lijkt dat Jordi Meeus (Bora-hansgrohe) de derde topsprinter in de selectie wordt, maar hij krijgt een rol als lead-out. Omdat dit EK ook voor Meeus een wedstrijd in eigen streek is, wil hij er ook bij zijn, in een dienende rol.

De vierde snelle man is Wout van Aert. De huidige vice-Europese kampioen gaf zijn fiat al aan de bondscoach, maar zou op de dag van zijn dertigste verjaardag niet worden opgesteld als sprinter. Het parcours is vrij smal en Van Aert krijgt een aanvallende rol. Hij zal de koers hard moeten maken in de heuvelzone. Honderd procent zeker is de selectie van Van Aert nog niet, hij wil afwachten hoe hij uit de Vuelta zal komen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *