Thu. Sep 19th, 2024

Manuel Neuer (38) heeft een punt achter zijn interlandloopbaan gezet. De Duitse keeper van Bayern München, die in 2014 wereldkampioen werd met Die Mannschaft, stopt er na 124 interlands mee. Dat meldt hij op zijn Instagram-account. Hij blijft wel actief voor Bayern München.

“Na ruim 15 jaar en 124 interlands eindigt vandaag mijn carrière bij het Duitse nationale voetbalteam”, zo begint Manuel Neuer zijn afscheidsvideo. “Iedereen die mij kent, weet dat ik deze beslissing niet te snel heb genomen. Ik voel me fysiek heel goed en uiteraard zou ik ook geïnteresseerd zijn in het WK 2026 in de VS, Canada en Mexico. En tóch kwam ik, na vele intensieve en lange gesprekken met mijn familie en vrienden, tot de beslissing dat dit het juiste moment is om mijn hoofdstuk in de nationale ploeg af te sluiten.”

De Duitser maakte in juni 2009 zijn debuut in de nationale ploeg tegen de Verenigde Arabische Emiraten. Zijn absolute hoogtepunt voor Die Mannschaft was in 2014, toen hij ten koste van Argentinië het WK voetbal won. Het laatste WK, in de winter van 2022, liep uit op een ontgoocheling. Duitsland sneuvelde al in de groepsfase. Tijdens het EK van deze zomer vlogen Neuer en co eruit in de kwartfinale tegen, later Europees kampioen, Spanje.

Neuer staat vijfde op de ranglijst van recordinternationals. Lothar Matthäus speelde de meeste interlands (150), maar ook Miroslav Klose (71), Lukas Podolski (137) en Thomas Müller (125) kwamen vaker in actie. Neuer is niet de enige grootheid die zijn loopbaan voor Duitsland heeft beëindigd. Eerder kondigde ook Toni Kroos, Ilkay Gündogan en Thomas Müller al hun afscheid aan.

“Mijn dank gaat uit naar iedereen die me heeft begeleid, alle medewerkers van de Duitse voetbalbond, de coaches, de keeperstrainers, de stafleden en natuurlijk mijn teamgenoten”, zegt Neuer over zijn beslissing. “En natuurlijk naar jullie, lieve fans, jullie hebben me door dik en dun gesteund.”

Vincent Kompany moet niet bang zijn om zijn nummer 1 te verliezen. Manuel Neuer blijft wel voetballen voor Bayern München.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *