Thu. Sep 19th, 2024

Wat scheelde het. Een haar kwam een erg sterke Lennert Van Eetvelt (23) tekort in de Vuelta. Onze jonge landgenoot van Lotto Dstny dacht enkele meters voor de finish zelf dat de zege een feit was. Met een juichbeweging erbovenop. Maar Roglic kwam er nog op en over. Van Eetvelt: “Ja… zoiets leer je bij de nieuwelingen. Dat je moet sprinten tot over de streep. En niet moet stoppen ervoor.”

Het werd bergop een sprintje met twee tussen Van Eetvelt en Roglic. Onze landgenoot lag op kop, en dacht ook dat hij ging winnen, zo vertelt hij aan VTM NIEUWS. Van Eetvelt maakte een tweetal meter voor de finish een gebaar van vreugde. Maar net toen dook Roglic op. De Sloveen ging erop en erover. Géén overwinning.

“Of ik met die armbeweging dacht dat ik gewonnen had? (zucht) Ja… Zoiets leer je bij de nieuwelingen. Dat je moet sprinten tot over de lijn, en niet tot voor de lijn. Ik voelde Roglic niet komen. Ik dacht dus min of meer dat ik de zege beet had.”

“Ik heb een dubbel gevoel”, gaat hij verder. “Want ik ben heel tevreden met mijn vorm, na een niet zo makkelijke voorbereiding door die knieblessure. Maar natuurlijk heb ik ook een zuur gevoel. Want dit is stom. Maar er komen nog genoeg dagen aan. Als je ziet waar ik sta in het klassement kan ik niet meer dan blij zijn.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *