Thu. Sep 19th, 2024

Een oude vos verliest z’n streken niet. Jamie Vardy (37) is met Leicester terug in de Premier League en dat hebben ze bij Tottenham geweten. De Engelse spits bezorgde zijn team eigenhandig een punt en jende de Spurs-fans bij zijn wissel op geheel eigen wijze.

Na een jaar in het vagevuur van de Championship is Leicester City terug in de Premier League. Rode Duivel Wout Faes is er nog steeds basisspeler, net als oude rot Jamie Vardy. De 37-jarige spits bleef ‘The Foxes’ ook in de tweede klasse trouw en pikte ook daar op regelmatige basis z’n goaltjes mee.

En ook bij de terugkeer op het hoogste Engelse niveau was het meteen prijs voor Vardy. Nadat Leicester een hele eerste helft zwaar had afgezien tegen Tottenham – wat resulteerde in een 0-1-achterstand via Porro – was daar bij de eerste kans voor de thuisploeg meteen… jawel, Vardy. De Engelsman werd alleen gelaten aan de tweede paal en nam dat geschenk in dank aan en scoorde zijn 137ste doelpunt in de Premier League. Goed voor de 1-1, wat meteen ook de eindstand zou worden, al miste Vardy enkele minuten voor zijn vervanging nog dé kans op de winning goal. Hij faalde oog in oog met doelman Vicario.

Het was vooral die vervanging, tien minuten voor het einde van de reguliere speeltijd, die wat stof deed opwaaien. Bij het verlaten van het veld vond Vardy er niet beter op dan de meegereisde Tottenham-fans nog wat te jennen. Hij wees eerst naar de Premier League-badge op zijn arm, waarop hij achtereenvolgens één vinger in de lucht stak en het cijfer nul vormde. Eén-nul voor de Engelsman.