Thu. Sep 19th, 2024

Wout Poels maakt komend seizoen deel uit van de ploeg Astana. De Nederlandse klimmer trekt na vijf seizoenen de deur achter zich dicht bij Bahrain – Victorious en kiest op 36-jarige leeftijd dus voor een nieuw avontuur.

„Ik ben enthousiast over mijn overstap naar Astana”, zegt Poels in het persbericht van zijn nieuwe werkgever. „De ploeg is al vele jaren actief in het profpeloton, met een indrukwekkend aantal grote overwinningen, en het is geweldig om bij zo’n groep te komen. Volgend jaar wil ik het beste van mezelf laten zien.”

Poels heeft een duidelijk doel bij de Kazachse ploeg, nadat hij dit seizoen bij Bahrain tot zijn teleurstelling buiten de Giro-selectie werd gelaten „Ik heb een droom: een etappe winnen in de Giro d’Italia en me zo voegen bij het rijtje renners dat etappes heeft gewonnen in alle drie de grote rondes. Maar natuurlijk komen de belangen van de ploeg op de eerste plaats. Ik kijk uit naar het moment dat ik bij de ploeg kan komen. Astana heeft al Nederlandse renners met Cees Bol en Ide Schelling, en het zal geweldig zijn om met hen in hetzelfde team te zitten.”

Poels reed in zijn loopbaan voor Vacansoleil, Omega Pharma – Quick-Step, Team Sky en Bahrain – Victorius. Sinds zijn profdebuut in 2009 boekte hij 24 overwinningen. De grootste waren Luik-Bastenaken-Luik en een rit in zowel de Tour als de Vuelta. Op die gouden dag in de Giro hoopt hij dus komend seizoen.

Het was al even duidelijk dat er een einde zou komen aan het elf jaar lange huwelijk tussen Julian Alaphilippe (32) en Soudal Quick-Step. Nu is ook zijn nieuwe ploeg bekend. De Fransman tekent voor drie jaar bij het Zwitserse Tudor Pro Cycling, het project van de voormalig toprenner Fabian Cancellara. „Het was tijd voor verandering.”

„Het is de grootste verandering sinds het begin van mijn carrière. Ik denk dat het goed is om na zoveel jaren van omgeving te veranderen. Ik wil een rol als leider spelen, de jongeren begeleiden, ook al ben ik zo oud nog niet. Maar ik heb veel ervaring en dat kan belangrijk zijn voor de jongeren in het team”, aldus de tweevoudig wereldkampioen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *