Thu. Sep 19th, 2024

De Tour is nog maar halfweg, maar binnen vijf weken gaat met de Vuelta al een nieuwe grote ronde van start. Daar aan de start: Wout van Aert en Cian Uijtdebroeks.

Bij aanvang van dit seizoen was het de bedoeling dat Van Aert de Giro en de Vuelta zou combineren. Door de valpartij in Dwars door Vlaanderen viel dat Giroplan in het water. Van Aert rijdt momenteel de Tour, maar ook de Vuelta staat nog steeds op zijn planning. Indien Van Aert zoals gepland deze Tour uitrijdt, zit hij nog steeds aan amper 37 koersdagen. Dat is weinig voor een renner van zijn stand. Van Aert wil in de resterende maanden van dit seizoen veel koersen. Daarom dat hij amper twee weken na de olympische wegrit aan de start van de Vuelta wil staan in Lissabon. Na de Vuelta staan de WK-tijdrit, het WK op de weg en het WK gravel al op zijn programma.

Van Aert wordt niet de enige Belg in de Vuelta-selectie van Visma-Lease a Bike. Nadat hij halfweg de Giro moest opgeven door ziekte, krijgt Cian Uijtdebroeks volgens onze informatie een herkansing in de Ronde van Spanje. Vorig jaar eindigde hij al achtste in de Vuelta. Voorwaarde is wel dat Uijtdebroeks midden augustus gezond en fris is. In de recente Ronde van Zwitserland zakte hij er helemaal door en was hij na afloop toe aan een reset. Na een rustigere trainingsperiode vertrekt Uijtdebroeks deze week op hoogtestage naar Tignes.

Anders dan in de Giro krijgt Uijtdebroeks in de Vuelta niet het volledige kopmanschap op zich. Titelverdediger Sepp Kuss en allicht ook Wilco Kelderman hebben ook Vuelta-ambities. Voor Jonas Vingegaard was de Vuelta nooit een optie, omdat die samenvalt met de geboorte van zijn tweede kind.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *