Thu. Sep 19th, 2024

Ze mogen blij zijn dat het ‘maar’ 3-0 werd. Een dramatisch Cercle Brugge werd, zeker in de eerste helft, weggeblazen door Molde. “We hadden geen schijn van kans”, gaf Miron Muslic toe. In die andere Europese voorronde van de avond zag Gent tegen Silkeborg een onverhoopte zege in het slot nog door de vingers glippen.

Pittoresk stadje. Prachtige omgeving. De spelers oogden ontspannen. Enkele Cercle-fans namen een frisse duik in de fjord. Na Schotland amuseerde Cercle Brugge zich nu in Noorwegen.

“We are pressing bananas”, hoorden we de videoanalist van Cercle zeggen. Waarmee hij bedoelde dat spelers niet genoeg rechttoe rechtaan druk zetten.

Cercle stond héél hoog, werd uitgespeeld in drie passes en Eriksen duwde binnen. Tja, zo simpel kan het zijn. En we waren dan nog maar drie minuten ver.

Had Miron Muslic de 3-5-2-formatie van Molde niet moeten spiegelen? Zijn viermansdefensie, met Utkus als rechtsback, het centrale duo Popovic-Daland en linksback Nazinho, bleek wankel. Te meer omdat ook het middenveld verzoop.

Molde, met zijn beweeglijke aanvallers en pijlsnelle wingbacks, speelde Cercle helemaal zoek. Met even later al de dubbele voorsprong. Eikrem kapte Daland simpel uit en trof raak.

Muslic keek verbijsterd voor zich uit. Zijn Cercle kreeg geen poot aan de Noorse grond. Duels en tweede ballen werden verloren en er werd te veel ruimte weggegeven. Wanneer ging Muslic ingrijpen? Te laat, zo bleek.

Want op het halfuur werd het al 3-0. Linnes kreeg een zee van ruimte op rechts en knalde buiten het bereik van Warleson binnen. Pijnlijk.

Eindelijk stuurde Muslic bij. Hij schakelde naar een driemansdefensie en Somers en Nazinho als wingbacks. Cercle kreeg iets meer grip, al ging Molde uiteraard niet meer voluit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *