Thu. Sep 19th, 2024

Na de wedstrijd tegen Vikingur leek hij ook uitgebreid afscheid te nemen van de supporters. Ook de innige knuffel met kapitein Kums ontging ons niet.

De Sart zelf reageerde liever niet, maar Sven Kums had het wel over het mogelijke afscheid van zijn luitenant.

“In de transferperiode kan alles gebeuren. Ook voor hem. Ik kan alleen maar zeggen dat we hem ontzettend hard zullen missen moest hij vertrekken. Hij was vorig seizoen onze beste spelers, de supporters hadden gelijk dat ze hem die titel bezorgden.”

Kums toonde begrip voor de situatie. “Iedereen heeft een heel korte carrière. Een carrière waar je het maximum moet uithalen.” Kums was belangrijk in de contractverlenging van De Sart eerder dit jaar, bij hem komt dit dus iets meer binnen. “Natuurlijk ben ik ermee bezig. Hij wou toen heel graag blijven en heeft het hier nu ook heel erg naar zijn zin, maar als je zo’n aanbieding krijgt… Wie zijn wij om te zeggen dat hij dat niet zou mogen doen. Ik al zeker niet, want ik heb hetzelfde gedaan.”

Coach Wouter Vrancken ziet nog geen tekenen dat hij zondag met een andere spelerskern naar Kortrijk trekt, op Tarik Tissoudali na. “We zijn altijd realistisch, dat er nog verschuivingen kunnen zijn. Maar ik verwacht niets meer tegen zondag. We weten wat er speelt rond Julien, ik weet niet wat voor veranderingen er nog gaan komen. Voor Tarik ging het heel snel, maar het is goed dat hij nog bij de supporters afscheid kon nemen.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *