Thu. Sep 19th, 2024

De Tour van 2024 behoort alweer tot het verleden. Bij Visma-Lease a Bike hebben ze dat moment aangegrepen om een ode te brengen aan enkele mensen. Aan eigen renners Jonas Vingegaard en Wout van Aert, maar óók aan eindwinnaar Tadej Pogacar en Remco Evenepoel. “Jullie zijn absolute kampioenen.”

Wout van Aert heeft er niet z’n meest opvallende Tour op zitten, maar toch was onze landgenoot bij momenten weer van grote waarde voor z’n ploeg Visma-Lease a Bike. Denk maar aan z’n knappe derde plaats in de openingsrit – na een lange revalidatie – z’n belangrijke rol in de graveletappe of hoe hij de etappe naar Plateau de Beille samen met z’n ploegmaats superlastig maakte in functie van kopman Jonas Vingegaard.

Toch loven ze bij z’n Nederlandse ploeg vooral de méns Wout van Aert. “Beste Wout”, schrijven ze op X, het voormalige Twitter. “We weenden om je tranen in het voorjaar. Vallen, opstaan, vechten en opnieuw verdergaan. Tijdens de lente kon je je persoonlijke doelen niet najagen, maar je wou koste wat het kost deel uitmaken van de Tourploeg. Daar reed je opnieuw vaak in dienst van een ploegmaat. Het typeert je. Je bent een supermens.”

Ook voor Vingegaard had Visma-Lease a Bike een woordje klaar. “Even vreesden we voor je leven”, verwijzend naar de zware val van de Deen in de Ronde van het Baskenland. “Je hebt getoond wat een vechter je bent. Je heb niet alleen ons ongelooflijk trots gemaakt, maar de hele wereld. Je heb dit jaar misschien niet de Tour gewonnen, maar zeker alle harten. Je bent echt een inspiratie voor mensen die het moeilijk hebben. Je hebt getoond dat doorzetten altijd loont. Je mag meer dan trots zijn op je tweede plaats.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *