Thu. Sep 19th, 2024

De transfer van Amadou Onana (22) naar Aston Villa is rond. De Rode Duivel legde zijn medische tests met succes af. Everton krijgt 48 miljoen euro, een bedrag dat via bonussen kan oplopen tot 60 miljoen. Bij de ploeg uit Birmingham vindt Onana er Youri Tielemans terug.

Van degradatievoetbal naar de Champions League. Amadou Onana heeft zijn transfer naar Aston Villa beet. Het nummer vier uit de Premier League vorig seizoen vond eerder met Everton een akkoord voor een transfersom van 48 miljoen euro, die via bonussen kan oplopen tot 60 miljoen euro. Ook Onana zelf was al rond met Villa.

Ook de medische tests zijn nu succesvol afgelegd. Onana tekende een contract voor vijf seizoenen.

Voor Aston Villa-coach Unai Emery was Onana een topprioriteit tijdens deze zomermercato. Bij de ploeg uit Birmingham vindt Onana met Youri Tielemans ook een collega-Rode Duivel terug.

Na de voorbije twee seizoenen bij Everton wordt het voor Onana het tweede avontuur in de Premier League. Eerder speelde hij in de Duitse tweede klasse voor Hamburg en op het hoogste niveau bij het Franse Lille.

Lille heeft nog recht op 20 procent op de meerwaarde van de transfer. In 2022 betaalde Everton een initiële som van 35 miljoen voor Onana.

In een videoboodschap op Instagram nam Onana nog de tijd om afscheid te nemen van Everton en de fans. “Ik wil iedereen bedanken voor de voorbije twee jaar. Niet alleen mijn ploegmaats, maar ook de fysio’s, materiaalmeesters, greenkeepers (…) Gewoon iedereen bij de club die ervoor zorgde dat ik me goed voelde hier. Ik heb veel geleerd bij Everton, als mens en als speler. Ik ben enorm gegroeid en heb hier veel vrienden gemaakt. Dankjewel om me hier thuis te laten voelen. Uiteraard wil ook de fans nog bedanken voor het warme welkom vanaf dag één. Ik voelde de liefde en wil iedereen het allerbeste wensen voor de toekomst.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *