Thu. Sep 19th, 2024

Victor Campenaerts (Lotto Dstny) heeft zijn knappe zege in de achttiende rit in de Ronde van Frankrijk nog meer kleur gegeven. Hij won het Natourcriterium in Aalst voor sprinters Philipsen en Girmay. Vocsnor snakt nu vooral naar rust.

Zoals de traditie het voorschrijft, is het daags na de Tour de France al feest in Aalst. Remco Evenepoel en Wout van Aert waren, net als heel wat andere renners, niet van de partij vanwege de Olympische Spelen in Parijs.

Toch kon Aalst nog heel wat grote namen strikken. 50.000 fans zakten af voor Victor Campenaerts, Jasper Philipsen en Biniam Girmay, die de affiche kleurden. Zij bepaalden ook het verloop van de volledige wedstrijd.

De finale spatte helemaal open op 17 ronden van het einde wanneer Victor Campenaerts, Oliver Naesen en Jasper Philipsen deel uitmaakten van een kopgroep met zeven renners. Daar was de man in de groene trui Biniam Girmay niet bij en hierdoor moesten Gerben Thijssen, Arne Marit en Gijs Van Hoecke aan het werk om de kloof te dichten. Dat duurde een poosje, maar wanneer Gerben Thijssen nogmaals fiks doortrok was alles weer te herdoen. Niet voor lang evenwel.

Campenaerts kwam met een grote glimlach over de finish. Hij bevindt zich nog altijd op een roze wolk na zijn indrukwekkende overwinning afgelopen donderdag. Campenaerts versloeg Mattéo Vercher en Michal Kwiatkowski in een sprint met drie. Het publiek in Aalst was dat kunststukje niet vergeten en vroeg Campenaerts massaal om foto’s, handtekeningen en selfies.

Na Campenaerts was de Eritreeër Biniam Girmay de populairste in Aalst. Hij werd voortdurend benaderd door fans die om selfies, foto’s en handtekeningen vroegen. De groene trui kwam ook later dan gepland aan. De reden was de vertraging van het vliegtuig dat de renners van Nice naar België bracht. Tijdens de voorstelling van de renners op de Grote Markt liep de applausmeter flink op toen Girmay naar voren stapte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *