Thu. Sep 19th, 2024

Lionel Messi (37) stak met de Copa América vorige week zijn 45ste prijs op zak, goed voor het record van meeste titels aller tijden in het voetbal. Zijn club, Inter Miami, wou deze uitzonderlijke prestatie niet zomaar laten voorbijgaan en zette hun sterspeler in de bloemetjes. De ‘Vlo’ verscheen in het Chase Stadium met een enkelbrace. De Argentijn liep namelijk een blessure op in de finale van de Copa América en ligt nog een tijdje in de lappenmand.

Voor de match tegen Chicago Fire – die Inter Miami uiteindelijk met 2-1 won – werd Messi geëerd. Jorge Mas, directeur en mede-eigenaar van de MLS-club, stond naast de Argentijn in de middencirkel op een speciale mat, met daarop de tekst “Lionel Messi 45 titels”. Op het scorebord waren er filmpjes van Messi’s legendarische carrière en Argentinië’s weg naar de Copa América-titel van 2024 te zien.

“Vanavond vieren we iets wat we nog nooit eerder hebben gezien en mogelijk ook nooit meer zullen zien”, aldus Mas. “Onze Lionel Messi heeft de meeste trofeeën gewonnen in de geschiedenis van de sport. Ik weet zeker dat hij niet stopt bij 45. We hopen dat hij er in de toekomst nog veel meer kan winnen”, voegde de Amerikaan er met een knipoog aan toe.

Naast alle festiviteiten sprong ook de brace rond de rechtervoet van Messi in het oog. Het was in de finale van de Copa América dat Messi zijn enkel omsloeg. Hij moest geblesseerd het veld verlaten en kon zijn tranen niet bedwingen. De ‘Vlo’ heeft duidelijk nog veel last. Hij hinkte op zijn dooie gemakje naar de catacomben.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *