Thu. Sep 19th, 2024

Hét hoogtepunt van de dag in de Tour? Een dolgelukkige Victor Campenaerts die meteen na zijn ritwinst de smartphone in de hand neemt en videobelt met het thuisfront. Een emotioneel telefoontje naar partner Nel en pasgeboren zoontje Gustaaf. “Ik hou zo van jullie”, kreeg hij er met tranen in z’n ogen nog net uit.

Het zoontje van Campenaerts zag op 8 juni het levenslicht, en ‘t zal een boost van jewelste geweest zijn. Na een zege in de Giro heeft de renner van Lotto Dstny – binnenkort Visma – Lease a Bike – ook die felbegeerde etappe in de Tour beet. Eerder werd hij ook al vijfde in de tijdrit.

Remco Evenepoel was er snel bij om zijn landgenoot met een knuffel te feliciteren. “Een etappe winnen in de Tour is voor iedereen een droom”, begon Campenaerts, nog steeds in tranen minuten na aankomst, zijn flash interview. “Ik ben geen neo-prof meer, ik droom hier al heel lang van.”

“Na de klassiekers had ik het moeilijk. Ik had een verbaal akkoord om mijn contract te verlengen, maar ik werd lange tijd genegeerd. Ik zat lang op hoogtestage, maar mijn vriendin steunde me enorm, hoogzwanger. Ze is er altijd voor me. Ook al had ik moeite om m’n trainingsschema af te werken. Maar ik heb m’n mindset veranderd. Ik vond een nieuwe ploeg, werd vader… Opeens klaarde de hemel op. Ik voelde me weer heel goed op de fiets, en kwam naar de Tour met een heel gemotiveerd team. Deze zege is het summum. We gaan het zeker vieren vanavond.”

Of dit een zege is voor zijn vrouw, wou de interviewer weten. “Het is mijn vriendin, niet mijn vrouw. Nog niet”, grijnsde Campenaerts. “De steun die ik van haar krijg is ongelooflijk. Ik ben negen weken op hoogtestage geweest, terwijl ze hoogzwanger was.” Zijn vriendin Nel is bevallen in Granada, mee op hoogtestage. “Zij is de heldin in dit verhaal. Ik ben zo dankbaar dat zij en het team dit mogelijk hebben gemaakt.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *