Thu. Sep 19th, 2024

Amadou Onana (22) staat voor een mooie transfer binnen de Premier League. De Rode Duivel verlaat Everton en is op weg naar Aston Villa, dat komend seizoen Champions League speelt. Aston Villa wil tot 60 miljoen euro op tafel leggen voor Onana.

Van degradatievoetbal naar de Champions League. Amadou Onana staat op een zucht van een transfer naar Aston Villa. Het nummer vier uit de Premier League vorig seizoen heeft een akkoord voor een transfersom van 48 miljoen euro, die via bonussen kan oplopen tot 60 miljoen euro.

Ook Onana zelf is al rond met Aston Villa, waar hij een contract voor vijf seizoenen kan ondertekenen. Enkel de medische tests, die de komende dagen op de planning staan, staan de officialisatie van de deal nog in de weg.

Voor Aston Villa-coach Unai Emery was Onana een topprioriteit tijdens deze zomermercato. Bij de ploeg uit Birmingham vindt Onana met Youri Tielemans ook een collega-Rode Duivel terug.

Na de voorbije twee seizoenen bij Everton wordt het voor Onana het tweede avontuur in de Premier League. Eerder speelde hij in de Duitse tweede klasse voor Hamburg en op het hoogste niveau bij het Franse Lille.

Lille heeft nog recht op 20 procent op de meerwaarde van de transfer. In 2022 betaalde Everton een initiële som van 35 miljoen voor Onana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *