Thu. Sep 19th, 2024

Schokkende beelden uit Brazilië. De 22-jarige doelman Ramon Souza werd na een wedstrijd in de vierde klasse neergeschoten door een militaire agent. Zijn club Gremio Anapolis noemt het “een gruwelijke, criminele daad” en zal verdere stappen ondernemen.

Onwaarschijnlijke beelden uit de Braziliaanse vierde klasse.

Gremio Anapolis had net met 2-1 verloren van Centro Oeste in een nacompetitie. De doelpunten vielen allemaal voor het eerste halfuur, maar na de wedstrijd liep het helemaal uit de hand.

Op videobeelden is te zien hoe spelers en stafleden van beide Braziliaanse clubs langs de zijlijn ruzie maakten. De oorzaak van het tumult is nog altijd onduidelijk, maar de militaire politie kwam tussenbeide. De militaire politie in Brazilië is verantwoordelijk voor de binnenlandse veiligheid en is onderdeel van het leger.

Tijdens de discussie vuurde een agent van héél dichtbij een rubberkogel af op de doelman van Gremio Anapolis, Ramon Souza. De 22-jarige Braziliaan greep naar zijn been, strompelde meters achteruit en viel vervolgens neer.

Souza raakte zichtbaar ernstig gewond en kreeg onmiddellijk de eerste zorgen toegediend op het veld. Op foto’s is te zien dat de schotwonde héél diep is. De doelman verloor veel bloed, maar door de aanwezige dokters werd zijn been snel afgebonden.

Met zijn handen over zijn hoofd werd Souza spoedig naar het ziekenhuis gebracht. Een update over zijn blessure kwam er nog niet.

Gremio Anapolis publiceerde ’s avonds wel nog een vlijmscherpe verklaring op sociale media. “Wij willen de ongelukkige, belachelijke en weerzinwekkende gebeurtenis absoluut veroordelen. Onze doelman werd op een laffe wijze geraakt door een kogel van een politieagent. Een vreselijke, ongelooflijke en criminele daad van iemand die waarde zou moeten hechten aan de veiligheid en integriteit van de aanwezige mensen.”

De club geeft nog mee dat het gerechtelijke stappen zal ondernemen. Ook de militaire politie van de staat Goias zal dat doen. “We hebben onmiddellijk een administratieve procedure opgestart om de feiten met de nodige nauwkeurigheid te onderzoeken. Naleving van de wetten is cruciaal voor ons, we tolereren geen enkel wangedrag van onze leden.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *