Thu. Sep 19th, 2024

Engeland overtuigde andermaal niet, maar staat wél in de halve finales van het EK. Ze bleven het koelbloedigst in de strafschoppenreeks tegen Zwitserland, Trent Alexander-Arnold vlamde de beslissende elfmeter voorbij Sommer. Ondanks de povere prestatie was Gareth Southgate, de bondscoach van Engeland, een tevreden man. “Mijn spelers waren geweldig”, klinkt het.

Alsof Engeland enkel bij een achterstand het gaspedaal wil induwen. Pas na de Zwitserse voorsprong via Embolo strikten de Engelse sterren hun veters. Om de voetbalschoenen na de snelle gelijkmaker van Saka weer doodleuk in te ruilen voor teenslippers. A waste of talent!

De espressomachine lachte verleidelijk bij het rustsignaal tussen Engeland en Zwitserland. Un doppio! Een dubbel cafeïne shot was zeker aangewezen na een slaapverwekkende eerste helft. Düsseldorf is deze week op dit EK de schaakstad bij uitstek. Na Frankrijk – België in de achtste finale was het vanavond nóg erger gesteld in de kwartfinale. Engeland en Zwitserland creëerden nauwelijks doelgevaar en geen van beide elftallen kreeg een schot een tussen de palen, dat zag ook Prins William op het bordes van de De Merkur Spiel-Arena. Bellingham, Kane, Foden, wederom schimmen van zichzelf. Van de Engelsen kijk je daar al bijna niet meer van op, zó erg is het gesteld met Southgate en z’n jongens.

Maar ook de Zwitsers ontgoochelden voor het eerst dit EK. De killers van Italië zijn toch één van de revelaties in Duitsland. Granit Xhaka had het moeilijk. Dan Ndoye zag af tegen Trippier en ook Breel Embolo zat in de achterzak van de Engelse defensie. Het vooruitzicht dat ‘Die Nati’ zich voor het eerst in de geschiedenis kon plaatsen voor een halve finale van een groot toernooi, deed de angst in de benen sluipen. Zéér behoedzaam allemaal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *