Thu. Sep 19th, 2024

Opvallende verschuivingen bij de Belgische arbitrage. Met Jonathan Lardot – die stopt als ref – heeft de KBVB een nieuwe technisch directeur Arbitrage. Met Frank De Bleeckere is de samenwerking in onderling overleg stopgezet. Dat laat de voetbalbond weten in een communiqué.

Een aardverschuiving aan de top van de Belgische arbitrage. Van De Bleeckere wordt afscheid genomen, terwijl Lardot – op de afgelopen Pro League Awards voor de vierde keer verkozen tot Scheidsrechter van het Jaar – de rol van technisch directeur Arbitrage op zich zal nemen.

Jonathan Lardot maakte in april 2011 zijn debuut als scheidsrechter op het hoogste niveau. Sinds oktober 2023 is hij eveneens hoofd opleiding van de scheidsrechter bij ACFF, de Franstalige regionale federatie. “Hij heeft dus de nodige ervaring – zowel op het veld als in het begeleiden van scheidsrechters – die hij voortaan ter beschikking stelt van het PRD (Professional Refereeing Department, red.)”, aldus de KBVB.

Peter Willems, directeur Sport en Arbitrage, reageert. “Sinds mijn aanstelling als directeur Sport en Arbitrage is mijn ambitie om onze scheidsrechters op het hoogste niveau te laten presteren. Ik ben blij dat Jonathan Lardot mij hierin komt bijstaan. Hij kent de knepen van het vak en heeft al blijk gegeven van uitstekende leiderschapscapaciteiten. Ik wens hem veel succes in zijn nieuwe functie.”

En ook Lardot gaf al meer duiding. “Het einde van mijn sportieve carrière betekent de start van een ambitieus en realistisch project. Onze doelstelling met Peter Willems is om de globale ontwikkeling van de Belgische scheidsrechters te ondersteunen, in de overtuiging dat we over alle troeven beschikken om het hoogste Europese niveau te bereiken.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *