Thu. Sep 19th, 2024

Lionel Messi heeft vanwege een spierblessure een training overgeslagen van de Argentijnse ploeg. Mogelijk moet hij de laatste groepswedstrijd op de Copa América, tegen Peru, ook aan zich voorbij laten gaan. Hij zou medische onderzoeken hebben ondergaan, aldus nationale media.

Argentinië is al zeker van een plek in de kwartfinales. In de poulefase werden Chili en Canada verslagen. Argentinië en Peru treffen elkaar komend weekend in het Hard Rock Stadium in Miami.

De ploeg van Messi pakte drie jaar geleden de titel in de Copa América. In 2021 werd in de finale van Brazilië gewonnen.

Panama heeft op de Copa América voor een daverende verrassing gezorgd door gastland Verenigde Staten te verslaan. In Atlanta werd het door een treffer in de slotfase 2-1 voor Panama. In dezelfde groep won Uruguay eenvoudig van Bolivia (5-0).

In het enerverende duel in het Mercedes-Benz Stadium in Atlanta speelden de VS het grootste deel van de wedstrijd met tien man. Verdediger Timothy Weah werd na achttien minuten van het veld gestuurd omdat hij uithaalde naar Roderick Miller.

Toch kwam het gastland vier minuten later op voorsprong via een afstandsschot van Folarin Balogun van even buiten het strafschopgebied. Iets meer dan vijf minuten later was het alweer gelijk, toen Cesar Blackman met een droge knal de Amerikaanse doelman Matt Turner passeerde.

Met een man meer koos Panama vooral na rust volop de aanval op zoek naar de zege. Dat werd zeven minuten voor tijd beloond toen invaller Jose Fajardo een voorzet van Abdiel Ayarza knap binnenschoot: 2-1.

Ook Panama kwam daarna korte tijd met een man minder te spelen, nadat Adalberto Carrasquilla in de 88ste minuut rood kreeg vanwege een forse tackle op Christian Pulisic.

Door de overwinning komt Panama op drie punten, evenveel als de VS.