Thu. Sep 19th, 2024

Als kopman van de ploeg Red Bull – Bora-hansgrohe gaat Primoz Roglic een nieuwe poging doen de Tour de France op zijn erelijst bij te schrijven. In een nieuw tenue, met een prominente plaats voor de energiedrankfabrikant die tot nu toe als sponsor vooral actief was in de Formule 1 en het voetbal, begint in Florence de jacht op succes.

Bij de nieuwe geldschieter, die het team de komende jaren verder naar de top wil brengen, werd woensdag het nieuwe shirt gepresenteerd en de samenstelling van de Tourploeg officieel bevestigd. Het team is volledig gebouwd rond Roglic, die deze winter overkwam van Jumbo-Visma, waarvoor hij drie keer de Vuelta won en vorig jaar nog zegevierde in de Giro d’Italia.

Australiër en voormalig Giro-winnaar Jai Hindley, de Rus Aleksandr Vlasov en de Italiaan Matteo Sobrero zijn de renners die de 34-jarige Sloveen in het hooggebergte moeten bijstaan. In de minder lastige etappes moeten de Duitser Nico Denz, de Luxemburger Bob Jungels, de Oostenrijker Marco Haller en de Nederlander Danny van Poppel ervoor zorgen dat hun kopman niets overkomt.

Met de komst van Red Bull komt zijn ploeg financieel op het niveau van UAE Team Emirates, de dure ploeg rond Pogacar. Het Duitse team gaat zich voor volgend seizoen versterken. Denk denkt daarbij niet aan Pogacar of tweevoudig Tourwinnaar Jonas Vingegaard.

Evenepoel noemt de Deen Mads Pedersen de favoriet voor de eerste gele trui. „Zeker na hoe ik hem zag klimmen in de Dauphiné. Ook voor Wout van Aert of Mathieu van der Poel lijkt het me een mooie rit. Maar veel zal afhangen of de ploeg van Pogacar er niet meteen invliegt. Als ze dat doen komt er een hele kleine groep aan.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *