Thu. Sep 19th, 2024

We leven weer. En minstens zo belangrijk: de Rode Duivels hebben zich weer met het voetbal verzoend. Dat werd opvallend belicht in de buitenlandse media, die het hebben over een geweldige wedstrijd tegen Roemenië (2-0) in een zinderende ambiance. Van het beste op dit EK voetbal al gezien, zelfs.

Al steekt één man er met kop en schouders bovenuit: Kevin De Bruyne. Zelfs vergelijkingen met Maradona (AS) en Kaka (The Guardian) worden gemaakt, na een actie waarbij ‘KDB’ twee Roemenen dribbelt om Lukebakio te bedienen.

Het Engelse Daily Mail zag hoe België “opsteeg” in Keulen. “Na de valse start in Frankfurt kwamen de Duivels tot leven dankzij een snelle goal van Tielemans en een vintage prestatie van De Bruyne. Zij die stellen dat die laatste op zijn retour is, werden even op hun plaats gezet. De Bruyne was het creatieve hart van de ploeg en bovendien maker van de cruciale tweede goal die de Duivels zekerheid schonk. Hij schonk een nadrukkelijk antwoord op de vraag of zijn genie tanende zou zijn. Neen, deze De Bruyne heeft nog altijd wat nodig is om een wedstrijd naar zijn hand te zetten op dit niveau. Met deze regisseur, is het mogelijk voor België om elke match op dit toernooi te winnen.”

“De Belgen hadden het zich wel een pak makkelijker kunnen maken. Ze woekerden met de kansen en waren fragiel achterin, terwijl Lukaku zijn persoonlijke oorlog met de onzichtbare krachten in het VAR-epicentrum blijft verliezen.” De slotconclusie: “Deze De Bruyne hoef je nog niet af te schrijven. Net zoals je dat met België niet hoeft te doen.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *