Thu. Sep 19th, 2024

Het wegseizoen is volop aan de gang. Op deze pagina blijft u op de hoogte van al het nieuws in wielerland.

Geen goed nieuws uit het kamp van Lidl-Trek. Tao Geoghegan Hart en Giulio Ciccone hebben positief getest op Covid-19 en hebben ook griepsymptomen. Beide renners stonden op de lijst van Lidl-Trek voor de Tour de France. Ciccone reed een heel sterke Dauphiné en pakte vorig jaar de bollentrui in de Tour, maar moet nu uitzieken in de laatste rechte lijn richting Tour. “Sinds vrijdag heb ik niet meer kunnen trainen”, schrijft de Italiaan. “Hopelijk wordt het snel beter en ben ik hersteld voor het Italiaans kampioenschap komend weekend.”

Ook Hart gaf op Instagram een update. “Ik ben vijf dagen Covid-positief geweest en heb niet getraind deze week. Ik dacht dat we die periode achter ons hadden gelaten, maar helaas ben ik heel ziek geworden.”

Mark Cavendish (39) is door het Britse koningshuis tot ridder geslagen. De spurtbom is bezig aan zijn afscheidsjaar en wil in de Tour de France alleen recordhouder worden qua aantal ritzeges. Momenteel heeft hij er 34, evenveel als Eddy Merckx. 

“Het is met grote bescheidenheid dat ik vandaag geridderd ben door Zijne Majesteit”, zegt ‘Cav’. “Het is een groot voorrecht dat ik mijn land kan vertegenwoordigen. Dat de koers in Groot-Brittannië tijdens mijn carrière is gegroeid, bezorgt me veel vreugde.” 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *