Thu. Sep 19th, 2024

Lionel Messi (36) denkt dat hij zijn carrière gaat afsluiten bij Inter Miami. Maar de Argentijnse superster is voorlopig nog niet van plan om te stoppen, zei hij in een interview met de Amerikaanse sportzender ESPN. Voor een deelname aan de Olympische Spelen in Parijs heeft hij wel vriendelijk bedankt.

“Ik denk dat dit mijn laatste club gaat zijn”, zei de 36-jarige voetballer over het Inter Miami van David Beckham. “Maar ik ben ook nog niet klaar om het voetbal te verlaten.” Zijn contract in Miami loopt tot het einde van MLS-seizoen 2025. In de Amerikaanse profcompetitie speelt Messi sinds juli 2023.

Daarvoor speelde de aanvaller twee seizoenen voor Paris Saint-Germain. Maar zijn hoogtijdagen beleefde hij in Barcelona, waar hij tussen 2004 en 2021 voetbalde, en op het WK in Qatar van 2022. Daar werd hij met Argentinië voor het eerst wereldkampioen. Met dat land veroverde hij ook nog de Copa América. “Het was een moeilijke stap om Europa te verlaten en hierheen te komen”, zei hij. “Dat ik wereldkampioen was geworden, hielp wel om de dingen anders te bekijken.”

Messi zegt zoveel mogelijk te genieten van het voetbal. “Hoe gelukkig mag ik zijn om vrienden en collega’s bij me in de buurt te hebben? Ik geniet van de kleine dingen waarvan ik weet dat ik ze ga missen als ik niet meer voetbal.”

Al beseft Messi ook dat er op zijn leeftijd keuzes moeten worden gemaakt. Zo zal de aanvaller niet aantreden met Argentinië op de Olympische Spelen in Parijs. “Deze zomer staat ook de Copa América al op het programma. Ook nog meedoen aan de Spelen zou van het goede te veel zijn. Ik heb met U23-bondscoach Javier Mascherano gesproken en hij begrijpt me.”

Messi pakte goud met Argentinië op de Spelen van 2008 in Peking. Ook Mascherano maakte toen deel uit van de selectie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *