Thu. Sep 19th, 2024

Het ziet er naar uit dat Victor Campenaerts (32) volgend seizoen voor Visma-Lease a bike gaat rijden. Ook Soudal Quick-Step en Ineos Grenadiers wilden de hardrijder er graag bij, maar de Nederlandse ploeg lijkt het te gaan halen. Campenaerts, die afgelopen weekend voor het eerst vader werd van zoontje Gustaaf, kan een driejarig contract tekenen bij de ploeg van Wout van Aert.

Campenaerts is in december einde contract bij Lotto Dstny en het is al even duidelijk dat hij daar niet zal verlengen. Door de perikelen met de cosponsor – Dstny lijkt niet van plan om zijn engagement te verlengen – mist de ploeg financiële slagkracht en kan het voorlopig geen nieuwe contracten aangaan. Reden waarom verschillende renners uitkijken naar een andere ploeg.

Voor Campenaerts was meteen veel interesse. Soudal Quick-Step meldde zich als eerste. De naar Oost-Vlaanderen uitgeweken Brabander kan er de komende jaren gaan knechten voor Remco Evenepoel als hij wil. Financieel werd niet meteen een akkoord gevonden, maar het project op zich zegt Campenaerts wel iets: hij wil zijn carrière immers een nieuwe wending geven. Hij wil graag blijven focussen op de klassiekers in het voorjaar, maar wil daarnaast meer inzetten op een rol als helper in Giro, Tour of Vuelta.

Campenaerts is overtuigd dat hij van grote waarde kan zijn voor een kopman in het grote rondewerk. Hij kan niet alleen tempo maken op het vlakke, maar is ook op zwaarder terrein inzetbaar. Hij kan de man zijn die in een bergrit met meerdere cols de eerste beklimmingen voor zijn rekening neemt. Ook Ineos Grenadiers gelooft in zo’n rol en deed hem een voorstel. Naar verluidt was Campenaerts zeer gecharmeerd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *