Thu. Sep 19th, 2024

In Saoedi-Arabië trekken de sportieve beleidsbepalers nog even aan de handrem. Kevin De Bruyne (32) mag dan wel één van hun toptargets zijn, voorlopig kregen ze geen enkel signaal dat een deal effectief mogelijk is.

Zijn naam staat met rood omcirkeld op de wenslijst. Saoedi-Arabië zou graag nog wat kroonjuwelen van het Europese voetbal naar zijn competitie lokken. En ook Kevin De Bruyne spreekt hen enorm aan. De beste passeur van de voorbije seizoenen is een toptarget.

Ondanks hun astronomische budgetten beseffen de Saoedi’s dat het een alles behalve simpele operatie wordt om De Bruyne deze zomer naar hun land te lokken. Makelaar en beleidsbepalers hebben de markt verkend, maar hebben nog geen bemoedigende signalen gekregen. Zijn uitspraken in Deviltime, dat hij openstaat voor een exotisch avontuur en zou nadenken over een transfer naar het Midden-Oosten, veranderen daar niks aan.

De Saoedi’s hebben al meer dan een jaar lijntjes uitliggen naar De Bruyne en zijn entourage. Hij weet dat hij er minstens tot 70 miljoen euro kan verdienen. Tot nu toe zette hij het licht nog niet op groen voor verdere onderhandelingen. Het PIF, het investeringsfonds van zijn omstreden kroonprins, zal pas na die eventuele ‘go’ kiezen bij welke van zijn vier clubs onze landgenoot het beste past: kampioen Al-Hilal, Al-Ettihad, Al-Nassr of Al-Ahly.

De Bruyne ligt nog een jaar onder contract. Saoedi-Arabië weet ook dat Manchester City De Bruyne niet zonder slag of stoot zal laten gaan. Ze verwachten voorlopig een gigantische vraagprijs, die hoger zal liggen dan 100 miljoen euro. Zie daarom ook waarom er veel voorzichtigheid wordt ingebouwd.

Als De Bruyne deze zomer niet wil komen, dan mikken de Saoedi’s op 2025. In principe is ‘KDB’ dan een vrije speler.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *