Thu. Sep 19th, 2024

Terwijl zijn hoofdstuk bij PSG dreigt uit te draaien op een vechtscheiding, heeft Kylian Mbappé (25) voor het eerst gesproken over zijn verrassende contractverlenging in 2022. Toen leek de Fransman al op weg naar Real, maar maakte hij een bocht van 180 graden. Onder druk van Qatar? “Het was veel meer dan gewoon verlengen bij PSG.”

Kylian Mbappé tekent straks transfervrij voor Real Madrid, daar lijkt niemand nog aan te twijfelen. De situatie doet sterk terugdenken aan de lente van 2022, toen Mbappé ook einde contract was bij Paris Saint-Germain. Ook toen leek een overgang naar Real in kannen en kruiken, maar tegen alle verwachtingen in besliste Mbappé tóch om in Parijs te blijven. Overtuigd door een waanzinnig monstercontract en enkele telefoontjes van president Macron.

Maar mogelijk speelde ook de druk uit Qatar, de staat achter PSG, een cruciale rol. Daar lijkt Mbappé althans op te zinspelen in een interview met CNN tijdens de Globe Soccer Awards in Italië. “Het was veel meer dan gewoon verlengen bij PSG. Er was het WK in Qatar en zo veel andere dingen die speelden… Het was een moeilijke beslissing, zoals je er in een carrière moet maken. Het was geen gemakkelijke situatie en ik wens niemand toe om dat te moeten meemaken.”

Toch heeft Mbappé naar eigen zeggen “geen spijt” dat hij langer bij PSG is gebleven. “Ik wil de goeie dingen onthouden. Ik ben nu topschutter aller tijden van de club en het was een speciale tijd, als Parijzenaar en Fransman. Het was ongelooflijk. Zeven jaar, dat is een lange tijd. Zéker in het moderne voetbal. Ik ben nu de speler die ik ben dankzij PSG.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *