Thu. Sep 19th, 2024

De aansluitingstreffer van invaller Jérémy Doku kwam te laat. Manchester City heeft verrassend de FA Cup-finale van stadsgenoot en aartsrivaal Manchester United verloren met 1-2. Geen tweede ‘dubbel’ op een rij voor De Bruyne en co. ‘KDB’ speelde een zwakke finale en werd na een uur naar de kant gehaald. Doku: “Ik ben blij met mijn goal, maar de teleurstelling is groter.”

Na een half uur spelen zorgde een hoge bal voor verwarring achterin bij Man City. Josko Gvardiol kopte de bal zelf voorbij Stefan Ortega, die veel te ver uit zijn doel kwam. De opzittende Alejandro Garnacho (19) greep op het juiste moment zijn kans om zo zijn ploeg op voorsprong te zetten (0-1). Nog voor de rust was het die andere tiener, Kobbie Mainoo (19), die de dubbele voorsprong na een prachtige combinatie op het scorebord trapte (0-2).

Bij het begin van de tweede helft gooide Guardiola Doku in de strijd. De Rode Duivel was meteen bijna goed voor een assist maar het schot van Haaland strandde op de lat. Vervolgens ging een matige De Bruyne, met nog ruim een half uur te spelen, naar de kant.

Kort voor affluiten lukte City via Doku de aansluitingstreffer. Bij zijn trap ging een grabbelende United-goalie Onana wel niet vrijuit. Het werd zo nog even spannend, maar de gelijkmaker bleef uit.

“In een finale kan het altijd alle kanten op”, vertelt Doku bij Eleven DAZN. “United maakte al snel twee goals. We wisten dat ze gevaarlijk zouden zijn op de counter, en via lange ballen. Zo konden ze ook scoren. We probeerden te strijden tot het einde, helaas baatte het niet.” Doku kwam er halfweg in en zorgde dus voor de aansluitingstreffer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *