Thu. Sep 19th, 2024

Dan toch een last dance? De kans bestaat dat Axel Witsel (35) komende zomer met de Rode Duivels meegaat naar het EK in Duitsland. De verdediger/middenvelder van Atlético Madrid kondigde een jaar geleden zijn afscheid bij de nationale ploeg aan, maar zit nu, net als Maxim De Cuyper (23), Alessio Castro-Montes (27) en Toby Alderweireld (35), in de (ruime) voorselectie van Domenico Tedesco.

Is Axel Witsel de oplossing voor de personeelsproblemen in de defensie van de Rode Duivels? Het is alleszins iets dat in het hoofd van Domenico Tedesco speelt. De bondscoach zit verveeld met de blessure van Jan Vertonghen (37). De Anderlecht-verdediger liep enkele weken geleden in de play-offwedstrijd tegen Union een liesblessure op en miste de voorbije matchen tegen RC Genk en Club Brugge. Vanuit paars-wit klinkt het dat Vertonghen de voorbereiding van het EK zal halen, maar toch wordt er (logischerwijs) voorgesorteerd door Tedesco en zijn staf.

En dus maakt Witsel (130 interlands), evenals Toby Alderweireld (127 interlands), deel uit van de ruime voorselectie van de voetbalbond. Beide routiniers namen vorig jaar afscheid van de nationale ploeg, Tedesco heeft altijd gezegd dat beide verdedigers nog in aanmerking konden komen als er verdedigers niet beschikbaar zouden zijn. Bij hun clubs zijn Witsel en Alderweireld vaste waardes.

Witsel verbaast dit seizoen vriend en vijand bij Atlético Madrid. Er was geen veldspeler in La Liga die dit seizoen meer minuten maakte dan de 35-jarige Luikenaar. Onder Diego Simeone ontpopte de gewezen defensieve middenvelder zich tot een uitstekende centrale verdediger. ‘El Cholo’ zou graag zien dat het aflopende contract van Witsel verlengd wordt. Het is niet bekend hoe Witsel tegenover een rentree bij de Rode Duivels staat. Enkele maanden geleden gaf hij aan niet blij te zijn met de manier waarop Tedesco hem eerder had gepasseerd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *