Thu. Sep 19th, 2024

Jonathan Milan wint de dertiende etappe in Cento. De renner van Lidl-Trek won de spurt voor Aniolkowski en Bauhaus. De rustige start van in het begin werd op zestig kilometer van de streep tenietgedaan door waaiers, maar we kregen dan toch de aangekondigde massasprint. Daar was de paarse trui oppermachtig.

De dertiende etappe van de Giro ging van Riccione naar Cento. Omdat de rit maar 150 hoogtemeters telde, zag het er naar uit dat de meeste renners de etappe als een extra rustdag gingen nemen in aanloop naar de loodzware derde week. De finale was vlak, maar er waren wel wat wijde bochten in Cento. Positionering was dus héél belangrijk voor Merlier & co.

Drie vluchters kregen meteen vrijgeleide van het peloton. Alessandro Tonelli, Andrea Pietrobon (beiden Bardiani) en Manuele Tarozzi (Polti-Kometa) wonnen al gauw een voorsprong van drie minuten, maar niet meer dan dat. In het peloton reden de troepen van Alpecin-Deceuninck en Lidl-Trek op kop.

Na iets meer dan zestig kilometer volgde de eerste tussenspurt. In het peloton greep Jonathan Milan de resterende punten. De Italiaan van Lidl-Trek heeft nu een straat voorsprong op Kaden Groves en lijkt nu al zo goed als zeker van de paarse trui. Verder nam het peloton een extra rustdag. Er werd gezellig gekeuveld en er kon al eens gelachen worden, tot zestig kilometer van de streep.

Ineos Grenadiers verstoorde het gelach door waaiers op te zetten. Jonathan Milan was het grootste slachtoffer en moest een tiental kilometers achtervolgen op het peloton. Op 41 kilometer van de streep kwam alles weer bij elkaar, maar Lidl-Trek had hard moeten werken voor de Italiaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *