Thu. Sep 19th, 2024

In de schaduw van de oppermachtige Tadej Pogacar klom Cian Uijtdebroeks op de slotklim naar Oropa naar een knappe zevende plek. Onze landgenoot van Visma-Lease a Bike deed zo een goeie zaak in het klassement én mocht de witte trui van beste jongere ophalen. “Mijn eerste trui in een grote ronde. Fantastisch, hé.”

“Ik reed de beklimming totaal niet met het idee om de witte trui te nemen”, vertelde Cian Uijtdebroeks na z’n passage op het podium bij VTM Nieuws. “Ik probeerde gewoon zo hard mogelijk tot de top te rijden. Toen ik boven kwam en hoorde dat ik de witte trui had, kon ik het eerst niet geloven. Ik dacht dat het een misrekening was. (lacht) Mijn eerste trui in een grote ronde. Fantastisch, hé. Ik ga hem niet zomaar weggeven natuurlijk, maar het wordt nog een heel lang gevecht. Er komen nog tijdritten en veel bergen aan… We bekijken het dag per dag.”

Uijtdebroeks trapte op de slotklim niet in de val door Pogacar meteen te proberen volgen. “Ik wist meteen dat ik mijn eigen tempo moet zoeken. Pogacar is explosiever dan mij, als ik hem onmiddellijk zou volgen zou ik mezelf opblazen. Het was ook al fantastisch om naar iemand als Thomas toe te kunnen rijden. De volgende ritten is het een kwestie van sparen en alles veilig doorkomen.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *