Thu. Sep 19th, 2024

Zijn dag nóg wat mooier. De Spaanse landstitel is binnen voor Thibaut Courtois (31) en Real Madrid. Zelf won Real, met de wederoptredende Belg, van Cadiz. Later op de avond ging FC Barcelona kopje onder bij revelatie Girona. De kloof is nu onoverbrugbaar: titel 36 is het voor ‘De Koninklijke’.

De wederoptredende Courtois wás al dolgelukkig na de wedstrijd tegen Cadiz. En is dat nu nog een beetje meer. Want Real Madrid is voor de 36ste keer uit de geschiedenis landskampioen van Spanje.

Real Madrid zelf deed in eerste instantie wat het moest doen: winnen van Cadiz. Met Courtois dus, die na manden vol blessureleed zijn comeback maakte. Onze landgenoot was werkloos in de eerste periode, maar na rust hield hij Ramos met een knappe redding van de openingstreffer. Een belangrijke save van Courtois, want slechts enkele tellen later jaste Brahim Díaz het leer héérlijk voorbij Cadiz-goalie Ledesma in doel.

Na dat doelpunt had Real alles onder controle. Bellingham, die net als onder anderen Vinícius en Valverde op de bank begon, maakte er van dichtbij 2-0 van. In de absolute slotfase zette Joselu de 3-0-eindstand op het bord.

Deel 1 van 2 was zo vervuld. Alleen moest later op de avond ook eerste achtervolger FC Barcelona meewerken voor een nieuwe titel van ‘De Koninklijk’. Als de Catalanen punten verloren tegen Girona, was de titel een feit.

Lange tijd leek Real de champagne in de koelkast te moeten houden. Tot het uur stond Barcelona – dankzij goals van Christensen en Lewandowski – met 1-2 voor. Maar nadien ging het kopje onder tegen toch wel de revelatie van dit seizoen. Een goal in minuut 65, 67 en 74. En dus 4-2. In Madrid vlogen de kurken toch nog in het rond.

En zo wordt de dag van Courtois nóg wat mooier. Zijn vierde landtitel al in Spanje (3x Real en 1x Atlético). En zijn zevende in totaal. Bij Chelsea won hij tweemaal de Premier League. Met Genk won hij ook de Belgische titel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *