Thu. Sep 19th, 2024

Speeldag 7 en de Europe Play-offs zijn beslist. AA Gent klopte KV Mechelen na een spectaculaire eerste helft met 2-4. Malinwa klom twee keer op voorsprong, maar ging defensief drie keer in de fout. De Buffalo’s profiteerden optimaal en kunnen zich gaan voorbereiden op de barragematch tegen een ploeg uit play-off 1.

De match van de laatste kans voor KV Mechelen, terwijl AA Gent play-off 2 mathematisch kon beslissen. Jawel, u leest het goed. Op de zevende speeldag konden de Europe Play-offs al in een definitieve plooi liggen. Daarvoor moesten de Buffalo’s wel winnen Achter de Kazerne. Makkelijker gezegd dan gedaan. En zeker sinds de komst van Besnik Hasi. Alleen STVV wist twee keer te winnen – in de reguliere competitie en in de play-offs – op Malinwa.

Enkele kenmerken van de uitstekende thuisreputatie: honger, intensiteit én goed voetbal. Al die ingrediënten waren in de eerste 40 minuten aanwezig bij Mechelen. Hairemans schoot de eerste echte kans héérlijk voorbij een kansloze Roef. Malinwa was sterker in de duels, en voetbalde ook beter dan de Buffalo’s, maar dan sloeg Garananga – de Zimbabwaan speelt matige play-offs – aan het klungelen. Fernandez-Pardo nam het cadeautje in dank aan, 1-1.

Even later stond Mechelen toch weer op voorsprong. Mrabti schilderde het leer op het hoofd van de volledig vrijgelaten Slimani, de Algerijn kopte raak. Coach Hein Vanhaezebrouck was woest op zijn defensie – begrijpelijk. De coach zag zijn ploeg nadien wel plots kansen creëren. Tissoudali trapte op Thoelen, Samoise knalde over. De 2-2 hing in de regenachtige Mechelse lucht.

En opnieuw hielp Mechelen een handje. Garananga liep onbedoeld doelman Thoelen onderuit, Mitrovic tikte simpel binnen. Het werd zelfs nog 2-3, toen Tissoudali balverlies achterin afstrafte. Tja, daar sta je dan met je honger, intensiteit en goede voetbal.

De tweede helft was van veel mindere makelij. Mitrovic kopte al vroeg op de paal, het enige doelgevaar in lange tijd. Mechelen wilde wel, maar de periodes van druk waren te kort om de Buffalo’s echt te doen wankelen. Gent controleerde de partij rustig uit. Invaller Hjulsager maakte er in het slot nog 2-4 van.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *