Thu. Sep 19th, 2024

Arnaud De Lie heeft zijn comeback niet gemist. Na een dag vol onsuccesvolle aanvalspogingen, was het sprinten geblazen in Marche-en-Famenne. De Lie moest van ver komen, maar sprintte ijzersterk naar de zege. Hij volgt zichzelf zo op. Zingle werd tweede, Van Gils derde.

De zesde editie van de Famenne-Ardenne Classic vormde het toneel voor de comeback van Arnaud De Lie. Na gedwongen rust door de ziekte van Lyme, maakte hij opnieuw zijn optreden in het peloton. Voor de start liet hij de wielerfans wat in het ongewisse: “Vandaag is het vooral kwestie van genieten. Maar als er iets mogelijk is, waarom niet?” Zat hij met een plannetje? Zijn ploegmaat Maxim Van Gils was alleszins duidelijk: “Met de ploeg waarmee we vandaag aan de start staan, moeten we winnen.”

195 kilometer met als afsluiter drie plaatselijke rondes van 24 kilometer moesten bepalen of De Lie zichzelf kon opvolgen.

Na de officiële start bleef het lange tijd muisstil. Het duurde anderhalf uur in de wedstrijd vooraleer er dan toch twee renners in slaagden een voorsprong bij elkaar te rijden: onze landgenoot Jordy Bouts en de Fransman Samuel Leroux. Het duo kende geen lang leven, en werd al snel vervangen door een nieuwe kopgroep. Ditmaal eentje van negen renners. Daarbij zaten vier renners van Lotto Dstny – de ploeg van titelverdediger De Lie. Van Gils en Van Moer waren er daar twee van.

Hun voorsprong hield geruime tijd stand, maar op 100 kilometer van de meet was de hergroepering een feit. Vier andere renners zagen haast meteen hun kans om zelf de vlucht te nemen. Kyffin, Molly, De Lange en Pekala vormden het vluchterskwartet. Een handvol renners maakten nadien nog de jump richting de kopgroep. Lotto Dstny behield weliswaar de controle in het peloton, en beperkte de voorsprong. Tegenaanvallen werden steevast gecounterd door Eenkhoorn en co, in dienst van De Lie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *